19 CODING SCHOOL

19 biedt de eerste volledig gratis IT-opleiding in België die toegankelijk is voor mensen vanaf 18 jaar oud ongeacht hun achtergrond. De leermethode van de school steunt op peer-to-peeronderwijs, een interactieve manier van leren die de studenten de kans geeft om hun creativiteit via projecten de vrije loop te laten gaan.

Klaar voor het avontuur ?

19

19 is een vooruitstrevende school: toegankelijk zonder kosten, onderwijs zonder professoren of diploma's. Het hele jaar open, de klok rond. 19 staat garant voor resultaten, want de school kan rekenen op de steun van 42, de beste software-developmentschool ter wereld (bron: CodinGame). Het is ook een invloedrijke school, want ze draagt bij aan het creëren van banen, de digitale reconversie en de re-integratie van studenten die hun draai niet hebben kunnen vinden in het traditionele onderwijssysteem. Bovendien wordt de school efficiënt beheerd en biedt ze haar studenten via haar partners waardevolle kansen.

Geen lessen, geen professoren

19 biedt hetzelfde curriculum als het Parijse 42. Het programma beperkt zich niet tot een reeks specifieke informaticatalen en -technieken, maar werkt rond 5 thema's die op hun beurt onderverdeeld worden in 17 vaardigheden. De pijler van dit alles is persoonlijk aanpassings-, leer- en probleemoplossingsvermogen, wat gezien de vele uitdagingen die hen te wachten staan onontbeerlijk is.

Het programma

Het School 19-programma is identiek aan het programma op School 42 in Parijs. In plaats van een reeks specifieke talen en technologieën, is het programma opgebouwd rond vijf hoofdthema's verdeeld in 17 competenties, die allemaal hetzelfde basiselement hebben: een persoonlijke capaciteit voor aanpassing, leren, coping en oplossen de nieuwe uitdagingen die niet nalaten om regelmatig aan te komen.

De online inschrijvingen zijn nu geopend.

Klik hier om het proces te starten.

Voordat je je kunt inschrijven, moet je slagen voor de online proeven op onze website. Lukt dat, dan word je uitgenodigd voor een infosessie, de 'check-in', waar de opleiding in detail wordt uitgelegd.

De daaropvolgende stap heet de 'Piscine', waarbij je een maand doorbrengt in de ruimtes van 19 in Brussel om de school en haar filosofie te leren kennen, andere kandidaten te ontmoeten, en de basis van het programma te ontdekken. Je zult elke dag (ook in het weekend) oefeningen maken of IT-projecten afleveren of leiden. De 'Piscine' vereist geen enkele voorkennis van IT, maar we verwachten wel dat je je voor 100% inzet.

Newsletter

Interesse in 19 ? Om geen enkele evenement van de school te missen, neem een abonnement op de nieuwsletter van de school.

Founding sponsor

GBL

Long-term sponsors

4 Wings FondationBelfiusDeloitteDe PersgroepBesix FoundationProximusRTLSolvayUCB