De ‘Piscine’, het IT-bad waarin je wordt ondergedompeld. Springen maar

Wat is het?

Je score op de ‘Piscine’ zal je definitieve toelating tot 19 bepalen. Je wordt natuurlijk niet getest op je zwemvaardigheden. Het is eerder een onderdompeling in het grote bad die ons in staat stelt om de meest gemotiveerde studenten te identificeren en vervolgens hun computer- en programmatiecompetenties en vaardigheden vast te stellen. De ‘Piscine’ is eigenlijk een kans om een maand door te brengen in het gebouw van 19 in Brussel, om de school alsook de unieke manier van leren en natuurlijk ook de precieze inhoud van het programma te ontdekken.

Elke dag gedurende vier weken en zelfs in het weekend krijg je oefeningen of computeropdrachten die je redeneer – en evaluatievermogen testen. Dit gebeurt in groep zodat je de andere kandidaten voor 19 leert kennen. Het ‘Piscine’ programma begint vanaf nul en vergt geen voorkennis … behalve dat je weet hoe je een muis en een toetsenbord gebruikt.

KIES UW ‘Piscine’

Check-in

25 mei 2019 om 16.00 uur
1 juni 2019 om 14:00 uur
15 juni 2019 om 16:00 uur

PISCINES

JULI 2019 (VOL) – Maandag 1 juli tot vrijdag 26 juli
AUGUSTUS 2019 (VOL) – maandag 5 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

De registratie voor de ‘Piscine’ kan alleen online op jouw persoonlijke aanvraagruimte gebeuren. Je kan niet per post of ter plaatse je kandidatuur stellen.

Kies de periode voor het volbrengen van de ‘Piscine’ goed: dit is een maand waarin je jezelf exclusief moet wijden aan 19. Elke dag dat je afwezig bent, ongeacht de redenen, betekent een dag achterstand op de anderen. Als je bijvoorbeeld je examens doet in augustus of als je in augustus herexamens hebt, kan je beter een andere maand kiezen

Als je een ‘Piscine’ selecteert die al volzet is, wordt je naam aan de wachtlijst toegevoegd. Zodra er een plaats vrijkomt, word je geregistreerd bij deze ‘Piscine’. Je wordt per e-mail op de hoogte gesteld en vervolgens moet je de bijbehorende pre-entry uitvoeren.

Let wel, plaatsen komen soms een paar dagen voor het begin van de ‘Piscine’ vrij, vrijwel meteen na de voorinschrijvingen. Dus, als je op de wachtlijst staat, kan je direct inschrijven. Hiervoor moet je aandachtig en reactief zijn.

BEREID JE AANKOMST VOOR

DE VOORINSCHRIJVING

De eerste dag van je ‘Piscine’ ontvang je de oproep die je per post kreeg toegestuurd toen je jouw ‘Piscine’ koos.

We wachten je om 8.19 uur op om de QR-code te valideren die aan deze oproep is gekoppeld en dan kan je eindelijk je ‘Piscine’ om 9.19 uur beginnen.

 

HET LOGEMENT

Er is geen logement voorzien op de campus van 19.

DE SQUAT

Tijdens je ‘Piscine’, en alleen dan, kun je op de school blijven om uit te rusten, wel enkel als je zelf een bed meeneemt (opblaasbare matras, veldbed …). Er zijn privé douches en keuken beschikbaar voor je gebruik. Er zijn ook studenten die voor snacks zorgen.

 

DE RESULTATEN

De toelatingsresultaten voor 19 worden binnen de twee weken na het einde van elke ‘Piscine’ bekendgemaakt. De officiële aankondiging wordt gedaan op sociale netwerken. Alle deelnemers ontvangen een e-mail met hun resultaten. Er is geen numerus clausus: we selecteren de kandidaten die hebben aangetoond dat ze kunnen integreren op 19 en het programma aankunnen. Ongeveer een derde van de kandidaten uit elke ‘Piscine’ wordt dus geselecteerd. Als je niet bent geselecteerd, bestaat er een andere computertraining: die is dan meer aangepast aan jouw verwachtingen en manier van werken