fbpx

WELKE BEROEPSMOGELIJKHEDEN ZIJN ER NA 19?

België heeft momenteel 15.000 tot 20.000 IT/digitale vacatures, 10 keer meer dan 10 jaar geleden en deze tendens is nog steeds groeiende.
Het 19-parcours volgen is een garantie om de harde en zachte vaardigheden te verwerven die nodig zijn om de wereld van morgen te creëren.

SOFTWARE ENGINEERING

De kernactiviteit van 19 is programmeren. Softwareontwikkeling is de drijvende kracht achter elke digitale activiteit. De 19-methode maakt het mogelijk fundamentele technische vaardigheden te verwerven die de onmisbare basis zijn voor integratie in het bedrijfsleven. Uiteindelijk leren ontwikkelaars met de 19-methode elke programmeertaal begrijpen, en kan iedereen zijn eigen inzichten in programmeerparadigma’s ontwikkelen.
19 opent de deuren naar programmeerberoepen zoals:
– softwareontwikkelaar
– ontwikkelaar van videospelletjes
– ontwikkelaar van mobiele applicaties
– ontwikkelaar van webapplicaties
– …

ONDERNEMERSCHAP

De bruisende digitale wereld brengt nieuwe bedrijfsvormen met zich die uitblinken in innovatie en flexibiliteit. De aantrekkingskracht van deze startups is een zoektocht naar het bedrijf dat bij jou past, en dan is de oprichting van je eigen bedrijf slechts één stap verwijderd. Dat vereist leiderschapskwaliteiten. De opgedane knowhow maakt het mogelijk om je eigen startup op te richten of te excelleren in projectmanagement.

SYSTEMEN EN NETWERKEN

IT-infrastructuren zijn vaak mistig. In 19 is de kennis van systemen en netwerken een onderdeel van de methode. De programmeurs die zich in deze branche begeven, kunnen uiteindelijk terecht komen in beroepen zoals
– Expert in computerbeveiliging
– Ethische hacker
– Netwerkontwikkelaar

PROJECTBEHEER

De 19-methode omvat een groot aantal uit te voeren projecten in groep, evenals het gebruik van essentiële hulpmiddelen voor teamwerk. Programmeurs moeten zich onderling organiseren, taken verdelen en samenwerken, en het voortouw nemen wanneer dat nodig is. Deze vaardigheden zijn een sleutel om een projectleider of hoofdontwikkelaar te worden.