DE STICHTERS

Ian Gallienne is sinds 1 januari 2012 Managing Director van Groupe Bruxelles Lambert (België). Hij is sinds 2009 bestuurder van Groupe Bruxelles Lambert, van Imerys sinds 2010, van Pernod Ricard sinds 2012, van SGS (Zwitserland) sinds 2013 en Adidas sinds 2016. Ian Gallienne brengt zijn expertise in op financieel gebied en zijn ervaring als beheerder van groepen met een internationale dimensie. Ian Gallienne: “De komst van 19 en zijn studenten zou uiteindelijk bedrijven in staat moeten stellen te profiteren van een specifieke geschoolde beroepsbevolking en het zal België helpen om alle kansen van de digitale economie beter te benutten.”

John-Alexander Bogaerts Na zijn studie aan de Brussels School (gesticht door zijn vader Rudy Bogaerts) slaagde hij voor het toelatingsexamen aan de Polytechnique. Daar studeerde hij geschiedenis. In 1996 begon zijn loopbaan in de communicatiesector met het organiseren van evenementen. Hij was medeoprichter van de K-nal-ruimte in Brussel in 2003, voordat hij in 2004 de Zoute People Group (magazines «people» high level) oprichtte en het management van Pan in 2009 (satirische krant) overnam. In 2011, creëerde hij de business club B19 (momenteel zeven afdelingen gespreid over Luxemburg, Brussel, Wallonië en Vlaanderen) en in 2015 werd hij medeoprichter van Momentum, een club voor actieve senioren in Brussel en Antwerpen. John Bogaerts: “Dankzij 19 kunnen maximaal 450 mensen per jaar opgeleid worden in programmeren, naar een job begeleid worden en zich te integreren in de samenleving. De campus wordt een echte incubator van talenten en brengt de beste voorwaarden voor digitaal ondernemerschap samen.“

HET TEAM

Stephan Salberter (Managing Director) studeerde af aan de Haute Ecole ‘Groupe ICHEC – ISC Saint-Louis – ISFSC’ in Brussel. Stéphan heeft 20 jaar ervaring in de Belgische en internationale financiële sector. Na verschillende functies bekleed te hebben in de communicatieafdelingen van Fortis, Deutsche Bank en ABN Amro begon hij in 2013 bij ING als hoofd Communicatie. Hij verliet ING in 2017 om Kersel op te zetten, een communicatiestudio die bedrijven en hun managers ondersteunt in projecten die zinvol zijn. Kersel werd door de oprichters van B19 uitgekozen om dit onderwijsproject te leiden. Stéphans expertise bestrijkt verschillende gebieden: leiderschapservaring, marketing en communicatie. Stephan: “19 zal een generatie in staat stellen om alle digitale uitdagingen in België aan te gaan.”

Edouard Meier (administratief en financieel directeur) beheert de culturele onderneming Pali Pali. Onder deze organisatie vallen heel wat projecten die gericht zijn op cultuurcreatie en participatieve financiering. Dit gebeurt via sterke partnerships in verschillende domeinen met veel verschillende partners. Edouard Meier is actief in volgende domeinen: cinema (Cinema Galleries, Wrong men), bedrijfsondersteuning ( KissKissBankBank, Creatis) en communicatie (Kersel en Cosmotion).

Gwenda “Archimède” Frocrain (pedagogisch en technisch directeur)
Na haar studies wiskunde en filosofie, kwam Gwenda terecht in het filmcircuit waar ze haar carrière startte als filmmonteur. Enkele jaren later keerde ze terug naar haar grote passie: complexe logische problemen. Ze schrijft zich in bij S42 in Parijs om programmeur te worden. Daar ontmoet ze Stéphan Salberter tijdens een van zijn bezoeken aan de school. Enkele maanden later stelt Stéphan haar voor om pedagogisch en technisch directeur van S19 te worden.

Emilie “E.V.E.” Peeters (Communicatie en Event Manager) bezit een master in advertentie en handels communicatie van het institut des Hautes Études des Communications Sociales (IHECS). Na een stage bij Ogilvy & Social.Lab als community manager is ze content manager geworden voor de communicatie studio van Stephan Salberter, Kersel. Ze heeft sinds september 2018 het 19 school team vervoegd.