fbpx

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Wil jij je inschrijven in 19 ? Neem dan volgende informatie eerst goed door.

IN AANMERKING KOMEN EN 4 STAPPEN

1. TOELATINGSVOORWAARDEN

Minstens 18 jaar oud zijn

De enige voorwaarde is dat onze kandidaten 18 jaar of ouder zijn op 1 oktober in het jaar dat ze starten bij 19. Een uitzondering: als je minderjarig bent, kan je de toelatingstests en de ‘Piscine’ afleggen als je in het laatste jaar secundair onderwijst zit. We adviseren alle kandidaten die net meerderjarig zijn geworden en in het laatste jaar humaniora zitten om hun studies niet plots op te geven om zich in 19 in te schrijven. Hoewel een diploma geen toelatingsvoorwaarde is om bij 19 te starten, moedigen we toch iedereen aan om zijn of haar studies af te ronden, want we willen geen schooluitval creëren.

2. ONLINE TESTEN

Jouw toelating tot 19 begint op de website http://admission.s19.be. Registreer met je e-mailadres en volg de procedure op een vaste computer die regelmatig wordt bijgewerkt.
Je zult testen moeten afleggen die je logisch denkvermogen en geheugen zullen testen om er zeker van te zijn dat je de vereiste capaciteiten hebt om het 19-parcours te volgen.

3. DE CHECK-IN

Zodra je de online testfase, die soms meerdere dagen kan duren, hebt doorlopen, moet je aan een online infosessie, de check-in, deelnemen.

De check-in is een essentiële stap die je niet kan overslagen of door iemand anders laten doen. Je moet inchecken vooraleer je een ‘Piscine’ kunt selecteren, ongeacht je situatie. De incheckdata staan op jouw kandidatuurpagina: nieuwe mogelijkheden worden het hele jaar door toegevoegd.

4. DE ‘PISCINE’

Wat houdt de ‘Piscine’ in?

Zodra de onlineselectie is voltooid, begint de ‘Piscine’. Deze proef bepaalt jouw uiteindelijke toelating tot 19. We gaan natuurlijk niet letterlijk zwemmen… Het zijn eerder ‘swim commando’s’ zoals bij de marine, een soort onderdompeling in het diepe die ons toelaat om de meest gemotiveerde kandidaten te identificeren en na te gaan wie van hen in aanmerking komt om het 19-parcours te volgen.

Concreet houdt de ‘Piscine’ eigenlijk een kans in. Je brengt een maand door op 19 om het platform en haar unieke methode echt te ontdekken, en natuurlijk ook de precieze inhoud van het traject. Een maand lang worden 150 kandidaten 24/24, 7/7 ondergedompeld in de computerwereld. Hun enige doel is met plezier deelnemen aan dit uitzonderlijke avontuur dat jobzekerheid geeft in de komende jaren.

Kies jouw ‘Piscine’

De inschrijving voor de ‘Piscine’ gebeurt alleen via jouw persoonlijke e-kandidatuurpagina: registratie per e-mail of ter plaatse in 19 is niet mogelijk.

Kies je ‘Piscine’ zorgvuldig, want gedurende één maand zal je uitsluitend met 19 bezig zijn. Elke dag dat je afwezig bent, ongeacht de redenen, is een dag vertraging die je moet inhalen. Als je bijvoorbeeld examens moet afleggen of je hebt een tweede zit in augustus, is het beter dat je een andere maand kiest.

Als je een ‘Piscine’ kiest die reeds volzet is, komt je naam op een wachtlijst. Van zodra er een plaats vrijkomt, word je voor deze ‘Piscine’ ingeschreven en per e-mail verwittigd.

Let op: soms komen er enkele dagen voor de ‘Piscine’ start nog plaatsen vrij. Als je naam op de wachtlijst staat, zal je direct kunnen inschrijven. Snel reageren is dan de boodschap.

BEREID JE KOMST VOOR

ONLINE BEVESTIGING

Ongeveer 3 weken voor de start van de digitale ‘Piscine’ – die naam geven we aan het digitale bad waarin je wordt ondergedompeld –, log je in op admission.s19.be en bevestig je je deelname.

Let op, je hebt 48 uur de tijd om te bevestigen, anders wordt je plaats geannuleerd en toegewezen aan een kandidaat op de wachtlijst.

IDENTITEITSCONTROLE

Op de eerste dag dat je aan de ‘Piscine’ deelneemt, breng je een identiteitsbewijs. We wachten je om 8u19 om je identiteit na te gaan. Om 9u19 kan je dan – bij manier van spreken – in de ‘Piscine’ springen.

DE RESULTATEN

De resultaten om tot 19 toegelaten te worden zijn bekend binnen de twee weken na elke ‘Piscine’. Alle deelnemers ontvangen een e-mail met hun resultaten. Er is geen vooraf bepaald aantal deelnemers: we selecteren kandidaten die hebben aangetoond dat ze klaar zijn om in 19 te integreren. Uit ervaring blijkt dat ongeveer een derde van de kandidaten uit elke ‘Piscine’ wordt geselecteerd.