HOE KOM JE IN AANMERKING?

TOELATINGSVOORWAARDEN

Minstens 18 jaar oud

De enige voorwaarde die we voorop stellen is dat onze kandidaten 18 jaar of ouder zijn op 1 november tijdens het aanvangsjaar. Een uitzondering is mogelijk: als je minderjarig bent, kan je de geschiktheidstests en de ‘piscine’ afleggen als je het laatste jaar secundair onderwijst les volgt. We raden alle kandidaten die net meerderjarig zijn geworden aan om hun studies niet plots op te geven om zich in 19 in te schrijven. Hoewel een diploma geen toelatingsvoorwaarde is om aan 19 te starten, moedigen we toch iedereen aan om zijn of haar studies af te ronden want we willen geen schooluitval creëren.

ONLINE TESTEN

Jouw toelating tot 19 begint op de website http://admission.s19.be. Registreer met je e-mailadres en volg de procedure op een vaste computer die regelmatig wordt bijgewerkt.
Je zult testen moeten afleggen die je logisch denkvermogen en je geheugen zullen testen om er zeker van te zijn dat je de capaciteiten hebt die nodig zijn om onze opleidingen te volgen.

Het is gratis

Er zal niet naar je financiële situatie worden gevraagd.

DE CHECK-IN

Zodra je de online testfase, die meerdere dagen kan duren, hebt doorlopen, ga je naar het kantoor van 19 in Brussel voor een check-in.

De check-in is een essentiële stap die je niet kan overgeslagen of door iemand anders laten doen. Je moet een check-in doorgeven voordat je een ‘piscine’ kunt selecteren, ongeacht je situatie. De incheckdata worden aangegeven op jouw kandidatuurpagina: nieuwe openingen worden het hele jaar door toegevoegd.

DE ‘PISCINE’

EEN SELECTIE ZONDER TOEGEVINGEN

Zodra de online selectie is voltooid, begint de ‘piscine’. Deze test bepaalt jouw uiteindelijke toelating tot 19. We gaan natuurlijk niet letterlijk zwemmen… Het is meer diplomazwemmen zoals de ‘swim commando’s’ van de marine, een onderdompeling in het diepe die ons toelaat om de meest gemotiveerde studenten te identificeren en na te gaan wie van de “in aanmerking komende” studenten geschikt is voor de training in computerontwikkeling. Elke ochtend om 08:19 uur wordt een nieuwe oefening voorgelegd aan de studenten. Het is aan jou en aan jou alleen om die op te lossen, vóór 23.19 uur.

Concreet is de ‘Piscine’ eigenlijk een kans. Je brengt een maand door op 19 om de school en haar unieke methode echt te ontdekken, en natuurlijk ook de precieze inhoud van het programma. Een maand lang worden 150 studenten 24/24, 7/7 ondergedompeld in de wereld van de computer. Hun enige doel is met plezier deelnemen aan dit uitzonderlijke avontuur dat hen de zekerheid geeft van een baan in de komende jaren.