fbpx

PEER-to-peer

Peer-to-peer leren

Geen lessen, geen leraren: op 19 zijn de programmeurs zelf verantwoordelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling en die van hun collega’s. Zij volgen een 100% praktische en op projecten gerichte methode. Om vooruitgang te boeken op de projecten die hen worden voorgesteld, moeten ze rekenen op de kracht van de groep, informatie geven en ontvangen, en verbeteren ze elkaar. In deze peer-to-peer methode bestaat er geen ondergeschikte rol. Iedere deelnemer is medeverantwoordelijk voor het succes van het gezamenlijk uitgevoerde project.

PEER-PROGAMMEREN

Samenwerking is de basis van peer-programmeren. Confrontaties zijn nodig om projectproblemen, zowel individueel als collectief, op te lossen. Een deelnemer wordt in zijn denkproces geconfronteerd met de twijfels van de anderen. Wat is de beste manier om aan het probleem te verhelpen? Kunnen we een andere weg inslaan? Hoe kunnen we een oplossing op de meest elegante manier implementeren? Deze vragen stellen ontwikkelaars van 19 zich continu wanneer ze in groep werken. Het peer-systeem zorgt ervoor dat de deelnemers leren experimenteren en kritisch oplossingsgericht denken. Als je bij 19 begint, wordt kennis je niet aangereikt, maar moet je er zelf achteraangaan, zelfstandig kennis vergaren, je peers bevragen. Eerst leren begrijpen om daarna de opgedane kennis toe te passen.

PEER-VERBETERING

Bij 19 moet je voortdurend vorderingen maken. Het houdt niet op eenmaal een project is afgerond: ook tijdens de collectieve verbetering leer je nog veel bij. De ontwikkelaars verbeteren elkaars werk. Elk project wordt geëvalueerd door verschillende deelnemers. Bij 19 bestaan geen standaardcorrecties. Geen enkele situatie, opgave of project is hetzelfde. Iets uit je hoofd leren zit er dus niet in.

PEER-COACHING

19 bestaat vandaag dankzij een sterk begrip: peer-coaching. Leraars zoals die in het traditionele schoolsysteem bestaan, zijn er niet in 19. Een community van ontwikkelaars staat centraal in de methode van 19. In onze structuur is het normaal dat programmeurs hun eigen ontwikkelingen voorleggen aan de andere deelnemers. Of dit projectidee nu voortkomt uit een domein waarover de programmeur al kennis opdeed of het een nieuw thema betreft, maakt niet uit. De community heeft toegang tot een steeds groter en sterker geheel van projecten. De kracht van 19 bestaat uit een ruim en verscheiden aanbod aan profielen. Iedereen krijgt de kans om zijn stempel te drukken op de historiek van 19. Met een favoriete en vertrouwde technologie of met een aantrekkelijke nieuwe ontwikkeling versterkt 19 zijn rol als platform voor ontwikkelaars door ontwikkelaars.