PROFESSIONELE ERVARINGEN

STAGES, HALFTIJDSE PROJECTEN, BEDRIJFSPROJECTEN

Om de stap naar het beroepsleven vlot te laten verlopen is het van groot belang dat studenten tijdens hun opleiding al voldoende in contact zijn gekomen met een professionele omgeving. Dit is de reden waarom 19 vele mogelijkheden aanbiedt om ervaring op te doen. Dit zal gaan van meewerken aan bedrijfsprojecten tot verplichte stages.

Deze periodes situeren zich op twee belangrijke sleutelmomenten tijdens de opleiding: op het einde van het eerste jaar van het leerplan en op het einde van het derde jaar. Ontmoetingen in het professionele veld zijn ideaal om de competenties die de studenten in 19 hebben opgedaan in de praktijk te gebruiken en om extra ervaring op te doen naast de studies. Bovendien is het mogelijk om tijdens het derde en laatste deel van de cursus afwisselend te studeren en een bedrijfsstage te doen. Om studenten te begeleiden bij het vinden van stageplaatsen en een netwerk op te bouwen organiseert 19 samen met partnerbedrijven het hele jaar door evenementen: conferenties, vergaderingen, hackathons … Tot slot zijn er geen beperkingen met betrekking tot de geografische locatie van de stage: het kan evengoed gedaan worden in Brussel, Vlaanderen, Wallonië of in het buitenland. Alles is mogelijk.

DE STAGEPERIODES

NA ONGEVEER 1 JAAR
Een verplichte stage van 4 tot 6 maanden

Vanaf het eerste deel van het bereikte leerproces kunnen onze studenten dankzij een periode van professionele integratie hun boeken tijdelijk inruilen en hun opgedane kennis in het bedrijfsleven in de praktijk brengen.

NA ONGEVEER 2 JAAR
Een optionele halftijdse stage

Bij twee derde van het afgelegde parcours wordt de student aangemoedigd om het bedrijfsleven opnieuw op te zoeken en zijn of haar professionele ervaring te verrijken en nieuwe kansen te ontdekken.Terwijl zet de student de opleiding verder.

OP HET EINDE VAN DE CURSUS
Een verplichte stage van 4 maanden

Deze stage dient als toegangspoort tot de arbeidsmarkt. Daarom wordt ze helemaal aan het einde van de cursus geplaatst. Studenten worden voor deze stage aangemoedigd om initiatief en durf te tonen en hun verworven vaardigheden en knowhow te overstijgen.

STAGES

Om een stageaanbod in te dienen, neem contact met contact@s19.be

Voor alle stages kan 19 stageovereenkomsten aan de studenten aanreiken. Elke student dient een door 19 ondertekende stageovereenkomst in bij het bedrijf waar hij of zij stage zal lopen. Opgelet, de stageperiodes zijn afhankelijk van de voortgang van elke student en kunnen over verschillende maanden gespreid worden, afhankelijk van de profielen.

Voor elke vraag, aarzel niet om contact met ons op te nemen: contact@s19.be